Çözüm’de Başarı Tesadüflere Bırakılmaz
Donanımlı, aydınlık sınıflarda eğitim öğretim çalışmaları sürdürülür. Zengin ve güncel ders araç gereçleriyle eğitim ve öğretim verilmektedir. Sınıflar oluşturulurken mutlak öğrenci başarısı ve koşulsuz veli mutluluğunu sağlamak hedeflenmiştir.
Sınavlar
Çözüm’de tüm sınavlar; Türkiye genelinde değerlendirilir ve öğrencilerin sınav deneyimi kazanması, bilgi eksiklerini tespit etmesi ve zamanı doğru kullanma becerisi kazanması amaçlanır.
Sınıf Belirleme Sınavı
Çözüm Eğitim Kurumları’nda dersler başlamadan önce “Sınıf Belirleme Sınavı” yapılır. Öğretim dönemi başında tüm öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen bu sınavın amacı, öğrencilerin bilgi düzeylerini ölçmek ve onları başarı seviyelerine uygun sınıflara yerleştirmektir. Sınav sonuçları titiz bir şekilde değerlendirilir, öğrenciler bilgi düzeylerine göre gruplanır ve her öğrenci kendi başarı durumuna uygun sınıflarda eğitim görür. Uygulanan sınavların ardından her öğrencinin sınav sonuç karnesi rehber öğretmeni tarafından değerlendirilir, hangi dersten hangi konudan eksiği varsa ona göre ek çalışmalar ya da sınıf değişikliği önerilir.
Çözüm Denemeleri
Öğretim dönemi boyunca uygulanan bu sınavlarla öğrencilerin o güne kadar işlenen konuları ne ölçüde öğrendikleri tespit edilir. Sınav sonuçları ayrıntılı bir şekilde değerlendirilerek öğrencilerin çalışması gereken dersler ve konular belirlenir, ek çalışmalar planlanır.
Tarama Sınavları
Öğretim dönemi boyunca uygulanan bu sınavlarla öğrencilerin o güne kadar işlenen konuları ne ölçüde öğrendikleri tespit edilir. Sınav sonuçları değerlendirilerek öğrencilerin çalışması gereken dersler ve konular tespit edilir. Ek çalışmalar planlanır.
Genel Denemeler
Öğrenciler Çözüm Eğitim Kurumları’nın üye olduğu (ÖZDER) Özel Öğretim Derneği’nin ve Çözüm Yayınları’nın Türkiye genelinde uyguladığı genel deneme sınavlarına katılarak, “Bugün sınava girsem kaç puan alırım?” sorusunun yanıtını bulma şansı yakalar. Türkiye genelindeki tüm Çözüm Eğitim Kurumları’nın yanı sıra çok sayıda ortaokul öğrencisinin katıldığı bu sınavlar, MEB tarafından uygulanan sınavlar için öğrencilere önemli bir deneyim kazandırır.
Ek Ders ve Tekrar Dersler
Bu dersler öğrencilerin isteği ve sınav sonuçlarının analizinin ardından duyulan ihtiyaç üzerine yapılır. Rehber öğretmenlerin planlayıp öğrencilere duyurmasının ardından yapılan ek derslerde öğrenciler anlayamadıkları konuları tekrar etme, soru çözme olanağı bulurlar.
Randevulu Ders Sistemi (RDS) derse katılamayan ya da işlenen konuyu yeteri kadar anlayamadığını düşünen öğrenciler çözümnet üzerinden öğretmenlerinin boş olan saatine randevu alarak birebir ders çalışırlar.
Soru Çözüm Günleri
Öğrenciler, rehber öğretmenler tarafından planlanan bu çalışmada “derslere ayrılan” sınıflarda ders öğretmenleriyle bir araya gelerek bol bol soru çözer, öğrendiklerini pekiştirirler.
Ek Deneme Sınavları
Öğrencilere, derslerde gördükleri konuları kapsayan ek deneme sınavları uygulanır. Öğrencilerin sınav alışkanlığı kazanması amaçlanır.
Ölçme – Değerlendirme Çalışmaları
Ölçme ve değerlendirme çalışmaları, rehber öğretmenler ve bilgi işlem çalışanları ile birlikte yürütülür. Uygulanan sınavların ardından öğrencilerin genel başarısı ve ders başarısı hakkında bilgi edinmek, konu eksiklerini saptamak amacıyla sınav sonuç karneleri büyük bir titizlikle incelenir. İstatistiki analizler yapılır. Ek çalışmaların yapılması amacıyla, ders öğretmenleri, danışman öğretmenler sınıf ve öğrenci durumları hakkında bilgilendirilir, önerilerde bulunulur. Tüm bunları veliler web tabanlı -cozumnet- otomasyon sistemi üzerinden takip ederler.
Acil Çözüm Merkezi (AÇM)
Çözüm’de öğrencilerin uygun bir ortamda ders çalışmalarını, araştırma yapabilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan çalışma salonları bulunmaktadır.
Ders dışında kalan vakitlerini burada ders çalışarak değerlendirme olanağı bulan öğrenciler, çok sayıda hazırlık kitabının bulunduğu AÇM’de gün boyu okul derslerine ve sınavlara çalışabilir, gerektiğinde öğretmenlerinden destek alabilirler.